Pannonhalmán jártunk
Pannonhalma és a szerzetesek bora
Hosszúnak tűnik az út Győrből , ahogy megérkezünk előtűnnek a a Pannonhalma dombjai és valahol fent magaslaton az apátság szirtjei magasodnak büszkén.
Maga az apátság régi múltra tekint vissza, hiszen a kolostor alapítása az egyik legrégebbi Magyarországon. Ezt a boros címkéken is jól látható elnyűgöző 996-os évszám is jelzi. A bencés szerzetesek mindig is híresek voltak a szorgalmukról ezért nem csoda, hogy 10 évvel ezelőtt az enyészet és múlt homályába vesző szőlőtermelés szinte feltámadt hamvaiból. Ma már közel 52 hektáron folyik a minőségi gazdálkodás. Mindezt Gál Tibor és Liptai Zsolt borászoknak köszönhetjük.
A birtok szőlőfajtái közül rajnai rizling, az olaszrizling és a tramini a leghangsúlyosabb. Ezekből alkották meg a különleges hangzású Tricolis-t. A vörös borok közül is szép fejlődést értek el, mint például a pincészet csúcsbora a Prior : első között is az első.