InVeris

Ablakot nyitunk a világra

Alapítvány  

Hírek

Újabb 3 hét burgundiai tapasztalatszerzés

Alapítványunk közreműködésével 2017-ben 7 tanuló jutott ki a burgundiai Beaune városába. A kint töltött idő alatt a fiatal tanulók a helyi lakosokkal karöltve vettek részt a szüretben, és pincékben megismerkedtek a borkészítés francia hagyományaival. A munkafolyamatokat a pincészet munkatársai felügyelték. A gyakorlat végére nagyon jó kapcsolat alakult ki a diákok és a helyi vendéglátók között. A szakmai program keretében a résztvevők eljutottak Veuve Ambal pezsgőgyárba és számos burgundiai látványossággal ismerkedtek meg. Idén első alkalommal a Jackfall borászat egyik képviselője végigkövette a tanulók kinti munkáját. Az alapítványunk célja, hogy a jövőben minél több borászat kapjon lehetőséget egy franciaországi tanulmányútra, hogy jó példákon keresztül elsajátítsa a külföldi szakmai gyakorlat szervezésének módszereit.

View the embedded image gallery online at:
http://inveris.hu/hu/h%C3%ADrek#sigProGalleria3d10b83066

Ifjú borászok Burgundia szívében

Nagy sikerrel ért véget az Inveris Alapítvány burgundiai szakmai gyakorlati programja, melynek során 15 borász tanuló kapott lehetőséget, hogy megismerje a francia borkészítési hagyományokat, modern technikákat.

Bővebben: Ifjú borászok Burgundia szívében

Villányi diákok borászati kalandja Burgundiában

2015. szeptemberében 6 villányi borász tanulónak nyílt lehetősége a borkészítés mestereitől tanulni a franciaországi Burgundiában. A 3 hetes szakmai tanulmányút az InVeris Alapítvány szervezésében valósult meg, célja a diákok nemzetközi tapasztalatszerzésének támogatása volt.

Bővebben: Villányi diákok borászati kalandja Burgundiában

Unlocking Your Potential

Alapítványunk 2014. április 30. és május 5. között Antwerpenben, Belgiumban vett részt egy ERASMUS+ program finanszírozásában megvalósult képzésen.

Bővebben: Unlocking Your Potential

Amikor a nyár beköszön januárban - Konferencia Andalúziában

Az alapítvány 2015. januárjában képviselte magát egy spanyolországi képzésen, a Malagától mintegy 60 km-re található Mollinában. Magyarországról két szervezet képviselte a Nemzeti Irodát, egyik volt az Inveris Alapítvány. A képzés angol elnevezése  Contact Making Seminar volt, ami nevében hordozza a fő célját a találkozónak: új partnerek megismerésére volt lehetőségünk. 

Bővebben: Amikor a nyár beköszön januárban - Konferencia Andalúziában

Pannonhalmán jártunk

Pannonhalma és a szerzetesek bora

  

Hosszúnak tűnik az út Győrből , ahogy megérkezünk előtűnnek a a Pannonhalma dombjai és valahol fent magaslaton az apátság szirtjei magasodnak büszkén.

 

Maga az apátság régi múltra tekint vissza, hiszen a kolostor alapítása az egyik legrégebbi Magyarországon. Ezt a boros címkéken is jól látható elnyűgöző 996-os évszám is jelzi. A bencés szerzetesek mindig is híresek voltak a szorgalmukról ezért nem csoda, hogy 10 évvel ezelőtt az enyészet és múlt homályába vesző szőlőtermelés szinte feltámadt hamvaiból. Ma már közel 52 hektáron folyik a minőségi gazdálkodás. Mindezt Gál Tibor és Liptai Zsolt borászoknak köszönhetjük.

  

A birtok szőlőfajtái közül rajnai rizling, az olaszrizling és a tramini a leghangsúlyosabb. Ezekből alkották meg a különleges hangzású Tricolis-t. A vörös borok közül is szép fejlődést értek el, mint például a pincészet csúcsbora a Prior : első között is az első.

  
 
Na de mennyit is kell vagy szabad inni ezen a szent helyen? Hiszen Pannonhalmán mégis csak az elmélyülés a fő szempont. Az útmutatás egy ma is itt élő apát adta:"Csak annyit igyál fiam, hogy az Isten szólítson meg, ne az ördög!" 

Bevezetés a magyar borkultúrába

Alapítványunk 2015. február 5-én „Bevezetés a magyar borkultúrába” címmel rendezett előadást, képzést, borkóstolót. A program keretében Csizmadia Miklós borszakíró kalauzolta az érdeklődőket a magyar borvidékek és termékeik izgalmas világában.

Bővebben: Bevezetés a magyar borkultúrába

Látogatás Veronában és a Ca Rugate pincészet megtekintése

2013. júniusában, a Grapes Beyond Borders projekt előkészítési fázisában miután meglátogattuk szakmai partnereinket Franciaországban, Budapest felé vettük az irányt, természetesen Olaszországon keresztül haladva. Ha már ott voltunk Verona mellett meglátogattunk egy családi pincészetet. A cég vezetője és tulajdonosa nagyon szívélyesen fogadott minket. A menedzser segítségével pedig megismertük a termelés helyi sajátosságait és a hamisítatlan olasz életérzést. Igen, a borral kapcsolatban is.  A pincészet egy tipikus sokgenerációs családi vállalkozás a Tessari család tulajdonában immár több mint 100 éve. A pincészet külön kóstoló térrel rendelkezik és van egy kisebb borászattörténeti áttekintés is elősegítő bemutatóterme.

View the embedded image gallery online at:
http://inveris.hu/hu/h%C3%ADrek#sigProGalleriabb90a2ed6f

Hírek

Közzétéve: 2018/05/07 10:21 írta: admin
Alapítványunk közreműködésével 2017-ben 7 tanuló jutott ki a burgundiai Beaune városába. A kint töltött idő alatt a fiatal tanulók a helyi lakosokkal karöltve vettek részt a szüretben, és pincékben...
Közzétéve: 2017/06/30 06:57 írta: admin
Nagy sikerrel ért véget az Inveris Alapítvány burgundiai szakmai gyakorlati programja, melynek során 15 borász tanuló kapott lehetőséget, hogy megismerje a francia borkészítési hagyományokat, modern...
Közzétéve: 2015/10/21 06:20 írta: admin
2015. szeptemberében 6 villányi borász tanulónak nyílt lehetősége a borkészítés mestereitől tanulni a franciaországi Burgundiában. A 3 hetes szakmai tanulmányút az InVeris Alapítvány szervezésében...
Közzétéve: 2015/02/17 12:35 írta: admin
Alapítványunk 2014. április 30. és május 5. között Antwerpenben, Belgiumban vett részt egy ERASMUS+ program finanszírozásában megvalósult képzésen.   Az „Unlocking yOur potential” képzés...
Közzétéve: 2015/02/17 12:31 írta: admin
Az alapítvány 2015. januárjában képviselte magát egy spanyolországi képzésen, a Malagától mintegy 60 km-re található Mollinában. Magyarországról két szervezet képviselte a Nemzeti Irodát, egyik volt az...